2 Eylül 2012 Pazar

1. Round benim icin basliyor:)

Belki beni okuyanlar bu cumleyi 100 kere duymustur:Liseye basliyorum ve cok heyecanliyim.

Ama inanin yazmadan duramiyorum bu cumleyi:)) hatta elimde olsa duvarlarimin uzerine veya suratima yazacagim. Hatta onu da birakin liseye baslayacagimi tum dunyaya mesaj mi atsam diye sacma sapan dusunmeye basladim! Anormal derecede mutlu ve enerjik hissediyorum kendimi! Oraya buraya zipliyor,sarki soyluyor ve dans ediyorum( pek basarili bir dansci olmasam da:D) cok mutluyum kisacasi!

Peki hangi liseye girdim? Size uzuuuun uzun anlatmak istiyorum bunu.
Dame de sion asil tercihimdi benim aslinda. Hem okulun din degistiren bir rahip tarafindan kurulmasi hem de ismi cok ilgincti ve bu da orayi kazanmam icin cildirmami sagliyordu. Ama puan bir turlu inmiyordu! 4 puancik kalmisti aramizda ama puan inmek istemiyordu! Tabii benim cok sinirim bozuldu agladim zirladim once nasil giremem diye,nasil Sainte Pulcherie ye girerim diye. Aslinda puanin inmesini sakince beklemem gerekliydi. Neyse, puanimin tuttugu bir okul olunca gittik once SP ye on kayit yaptirmaya. O sirada okulu gezdik ve okul hakkinda konustuk.
Peki ne oldu? Okuldan ciktigimda sanki biri bana sihir yapti. Cunku okula resmen asik olmustum. Hem bohem bir yer olan Cihangir de hem Beyoglu nun arka sokagi hem Taksim hem de Nisantasina yuruyerek 5 dakika! Daha ne olsun? En ilginc olani ise 3 senedir Dame de Sion Dame de Sion diye tutturan Shanti bir anda Dame de Sion u unuttu ve yerine Sainte Pulcherie yi koydu. Daha sonra kesin kayit hakki kazandigini ogrendim ve tabii mutluluktan aglamaya ve dans etmeye basladim!
Kaydimi okula yaptirdim ama hala Dame de Sion un puaninin dusmesini bekliyorum. Gerci dusecek gibi degil,dusse bile millet kaydini cekmeyi dusunmuyor. Ama olsun! Ben burada yani Sainte Pulcherie m de cooooook mutlu olacagima eminim.

10 eylul de bir tanisma gunu var. Daha sonra ise 12 sinde okul aciliyor. Ben de tanisma gunu icin halamdan elbise istedim Amerikadan ama beni 0 beden sanan halam 1 beden kucuk kiyafet alamsin mi bana! Guzelim elbiseyi giymeye calisirken az daha yirtiliyordu. Ama herhalde 1-2 kilo verirsem elbisenin icine girerim. Aslinda elbise oluyor ama fermuari en ustlere dogru kapanmayi birakiyor. Gerci bu ara biraz da fazla tuzlu beslendim ve yediklerim de siskinlik yapmis olabilir. Size daha once yapacagim programdan ornek menuyu ve kurallari yazmistim ama daha ilginc bir sey oldu. Onumuzdeki 10 gun boyunca abur cubur yemeyecegime yemin ettim. Cips,seker,cikolata,pizza(tam tahil pizzasi ancak) yasak 10 gun boyunca! Aslinda 1 aylik diyet uygulayacagim. Suan 1 ayin 1/3 unu yapmaya basliyorum. 12 eylulde 1/3 unu tamalamis olacagim. Hedefim 2 kilo vermek.

Bu arada bu seneki planlarimdan bahsedecegim size diger yazimda. Ama suan yazmayi birakmaliyim cunku saat 2 olmak uzere. İyi geceler!

8 yorum:

  1. Shanti tebrik ederim. okul icinin bu kadar ilginc cozulmesi harika sonunda sevdigin bir okula gitmek harika bir sey.

    beni en cok sasirtan bu guzel blogu yazan, bu kadar bilgili birinin yani senin en az lisenin son yillarinda oldugunu dusunmustum. benim oglum orta okul 2nci sinifta, o yuzden aslinda cocuklara biraz daha yakinim.

    Bu yasinda bu kadar bilincli, bilgili olan beni cok etkili seni bu yuzden tebrik etmek istedigim.

    Umarim lis hayatin cok iyi gecer. Ilerisinde de universitede istegin bolumu rahatlikla kazanirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim skinny cim:) genelde beni daha buyuk saniyorlar zaten blogumu okuyunca:D

      Sil
  2. Skinny'ye katim katim katiliyorum. ay ayol vallaha mi liseye basliyorsun?
    benim bir yegenim var, o da liseye gecti ama, akli bes karis havada:)

    ay bir de cahilligimi bagisla shanti kuzum, senin bu saydigin okullar istanbulda mi? niye adlari oyle bir tuhaf diyecektim:)

    bir de kac kilo oldugunu yaz, sappadanak bayilayim suracikta:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha:) evet incebellicim liseye basliyorum haftaya:) gittigim okullar istanbulda:D fransiz liseleri.
      He bir de en son 50 kiloydum boyum 165:D

      Sil
  3. Merhaba Shanti. Blogunu uzun zamandır takip ediyorum ve başarını da takdir ediyorum. Ben senden bir yaş küçüğüm, yazılarını okurken büyük keyif aldım. Bazı sorularım olacak daha sonra sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kirmizi palet:) oncelikle yazioarimi begenmene cok sevindim :) bana istedigini sorabilirsin;)

      Sil
  4. Bir kitap yazdım demiştin. o kitaptan bahseder misin? Ve Anne'yi bende çok severim :) Fakat yazını okuduğumda Hitler ve Nazi yönetimini değil, Almanyayı eleştirmişsin. Oysa ki Almanların arasında da bu düzene karşı çıkıp, Anne gibi canını veren rütbeli askerler var. Sana kesinlikle 'Operasyon Valkyrie' filmini öneriyorum!! Böylece önyargılarını yok edebilirsin! Mutlaka izle, mükemmel bir film. Peçetenide hazırla mutlaka :)) Bende Nazi ve Hitler karşıtı bir insanım, yanlış anlama.

    YanıtlaSil
  5. Kitap yaziyorum dogru bildin:) kitap Anne Frank icin yazilan ama gonderilemeyen mektuplardan olusuyor. Kitapta blogumdan da ahsediyorum. Cok haklisin bu arada. Simdi bakinca almanyayi elestirmisim. Mutlaka Nazi karsiti Ari irk vardir. Normalde genellemeden hic hoslanmam inan bana:) ben sacmalamisim burada:) ancak Bir batil inanc gibi kitabi okuyunca alman ve avusturyaya karsi(daha cok irkcilarina) bir kin besledim.
    Onerdigin filmi mutlaka izleyecegim:) tesekkurlr:)

    YanıtlaSil