29 Ocak 2013 Salı

Yazmadigim zamandan beri...

Fransiz,okul,aptallar... Insan 3 kelimeyle tum derdini anlatabiliyor degil mi? Yani,anlamissinizdir diye umuyorum. Hani bazen buyuklerin sozunu dinlemezsiniz de basiniza kotu birsey gelince hemen 'keske" ile baslayan cumleler kurarsiniz. Iste o durumdayim. Ozellikle bu donemin sonunda kurmaya basladim o keskeli cumleleri. Okullar acilmadan once Fransiz okulunda okuyacak olmanin guzel birsey olacagini dusunmustum. Haksiz miyim yani, nerede okudugunu soracaklar sana sen de " Sainte Pulchèrie Fransiz Lisesi" diyeceksin. Insanlar da yabanci bir isim duyduklari icin hemen "vayyyyy" demeye baslayacaklar. Bu cok hostu bana gore:)) Ayrica diger okullardan daha fazla tatil yapmak muhtesem olurdu!
Amaaaa orada okumaya devam eden buyuklerin coguna yabanci okulda okumak rezalet birseydi. Adami oldurene kadar calistirip,gordukleri her ufak hataya en agir cezayi verip,ogrenciye en ufak hatasinda bagirarak kulaklarini patlatip, tek bir ogrencinin yaptigi hatada tum sinifa ceza odevi verip ogrenciyi kopek ederlermis.
Once cok ama cok abarttiklarini dusundum. Gecen senenin verdigi calisma aliskanligiyla dersleri rahatca yapabilirdim, ufak hatalar icin kizmalari imkansizdi cunku hazirlik ogrencisiydim ve daha once hic bilmedigim bir dili ogreniyordum hem tum sinifa ceza odevi vermek mi? Haha guleyim bari!
Bunlari dusunecek kadar safmisim iste. Cunku ilk donem sonunda beni gorenler savas gazisi oldugumu sanabilirdi. Bagisikligim dustu,sinirlerim cok bozuldu,kimseyle gorusecek halim kalmadi ve normalde hic grip olmayan ben yanimda duran birinden 2 gunde mikrop kaptim. Simdi de keske buyuk siniflarin sozunu dinleseydim diyorum.

Okul disina bakacak olursak cok fazla sey yapamadim. Cunku hem ailemle yasadiklarim hem de dersler beni eve kapatti. Ancak bu tatil eglenmeyi planliyorum. Dersler mi? Lanet olsun hepsine,ogretmenler mi? Canlari cehenneme! Ben tatile girdim,evde egitim almaya karar vermedim.

Ilk isim tum parami kitap almaya harcamak olacak. Aklimda Kutsal Kitaplar var. Nedendir bilmiyorum ama artik belirli bir dinim oldugunu hissetmiyorum. Elbette Tanri ya inaniyorum ama belirli bir inancim yok. Suan sadece tek bir dine inaniyorum o da Insan. Diger dinlerin varligini kabul ediyorum,Tanri ya da inaniyorum bu yuzden Deist degilim. Inandigim sey imkansiz aslinda. Tum dinlere inaniyorum gibi birsey,icimde her dinden bir insan var. Imkansiz olmasininsa tek bir nedeni var o da dinlerin kendi aralarinda catismalari. Mesela Incil de Isa carmiha gerilirken Kur'an da carmiha gerilen Isa degil. Aileme bu kararimi daha soyleyemedim. Aslinda soylemek istedim ama o kadar anlayissizlar ki onlarla artik konusamiyorum bile. Dinimin ne oldugunu bilmedigimi soylesem hemen sacmaladigimi soylerler ve kendileri sacmalamaya baslarlar. Ilk olarak Tevrat'tan baslamak istiyorum. Bunun nedeninin Anneliese veya Semitist olmam ile hicbir alakasi yok. Bazi aptallar Yahudilige ozendigimi ve o yuzden dinimi degistirmek istedigimi soyleyip duruyor. Onlara oyle olmadigini soyledigim de neden ilk once Tevrat i okudugumu soruyorlar bana. Bu sacma uydurmacalar daha da buyumeden soyleyeyim nedenini. Ilk basta Tevrat vardi cunku. Musevilik milattan oncelere dayanan bir dindir.
Neyse,umarim bulurum inanmak istedigim kitabi. Bu Tevrat ta olabilir, İncil de, Kur'an da.


Bu arada kimligimi bulmak icin neler yapiyorlar artik tahmin bile edemezsiniz:D ozellikle en yakin arkadasim Fifi den supheleniyorlar:)) zavalli kiz ikidebir "Shanti kim?","Shanti sensin biliyorum!" gibi sorulardan ve israrlardan cekiyor. En komigi ise oyle merakli insanlar var ki Fifi nin tum hareketlerini inceliyor ve bana benzettikleri birsey buluyorlar! :D anlayin artik,ben ne zaman kimligimi aciklamak istersem o zaman acikliycam. Biraz sabir lutfen.

Diger yazimi ne zaman yazarim bilmiyorum ama uzun bir sure sonra yazabilirim. Belki de size surpriz yapar ve erken yazarim bu sefer;)
O zamana kadar AU REVOIR :)

4 yorum:

  1. Ahh kolay gelsin canım sana şimdiden, bu arada gizlilik her zaman iyidir :) :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler canim :D keske senin dusundugun gibi okuldakiler de dusunse :D

      Sil
  2. Pi'nin yaşamı adlı filmi izlemeni tavsiye ederim...Dinle ilgili söylediklerinden sonra hoşuna gidebilir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O filmi cok izlemek istedim ama bir turlu bulamadim izleyecek vakit:)

      Sil