31 Aralık 2014 Çarşamba

2015...

Yeniyılınız kutlu olsun demek istiyorum size. Ama bu sene olanlara bakınca diyemiyorum bir türlü. Ne kadar da çok olay olmuş öyle?
İş kazaları, Berkin, Polis-Siyahi çatışmaları, ISIS, cumhurbaşkanlığı seçimleri, Pakistan'daki suikast, Gazze-İsrail... Bunlar sadece üzüldüğüm olayların birkaçı. 

Size tek diyebileceğim şey televizyonu açmayın. Açmayın ki vicdanı 16 kilodan az olan insanların devletin başında olduğunu, insan canının değerinin 250TL/10 kişiden 25 liradan daha ucuz görüldüğünü, 301 kişinin canını tekmelerle kutlayanları, 9 ay 10 gün karnında taşınan yavrunun katilinin ancak parmak kadar yıl hapse girmesini, protesto hakkı kullanımı yüzünden insanların polis tarafından darp edilmesini, din-ırk yüzünden birbirini yakan insanları, 7 yaşındaki çocuğa kafa kesmeyi ve intiharı öğretip buna din diyerek Müslümanlıktan insanı soğutan iblisleri, kadın haklarını koruması yüzünden ölen kadınları, 18 kişiyi su altında bırakan bencilleri, devletin parasını çalıp saray yaptıran diktatör bozuntusunu, polis üniforması giymiş Ku Klux Klan üyelerini, gülümsemeyi hayat kadınlığı ile aynı sayan "bakanları",kısacası insanların yamyamlaşmasını ve ilkelleşmesini görmeyin. 

Ama bu demek olmuyor ki gözlerinizi kapatmayın bu olaylara. Söyleyin düşüncelerinizi, anlatın gördüklerinizi, yırtın sansürleri, parçalayın o devlet sanılan şeyin gözdağlarını! 

2015 ;
barış yılı olsun
adalet yılı olsun 
işçi hakları yılı olsun
insanlık yılı olsun
medeniyet yılı olsun
sevgi yılı olsun
kardeşlik yılı olsun
özgürlük yılı olsun
güven yılı olsun
yardım yılı olsun
hoşgörü yılı olsun
iyilik yılı olsun!
KISACASI 2015 DÜNYANIN OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ BİR YIL OLSUN!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder