12 Kasım 2012 Pazartesi

Kristaller hic bu kadar kotu gorunmemisti gozume...

Yil:1938
Tarih: 9 kasim( Atamizin olumunden bir gun once. Nur icinde yat Atam!) Olay: Bir seytanin kompleksi yuzunde masum insanlarin cektikleri!

Tabii ki seytan dedigim zaman hitler den bahsettigimi anlarsiniz artik. Google dan arastiriyorsunuzdur belki de suan 9 kasim tarihini. Soyledim iste olayi, seytan komlekse girerse masumlar nasil etkilenir?,olay bu!

Kristal Gece olayindan bahsediyorum size, kompleksi seytan olayindan veya.
Belki de herseye en bastan baslasam daha iyi anlasilir bu olay...

Adolf gencken sanatci ruhlu biriydi,bu da babasiyla sik sik kavga etmesine sebep olurdu. Cunku onun hayali ressam olmakti,babasinin hayaliyse memur bir oglu olmasiydi. Babasina inat sikici dersleri asiyor,odev yapmiyor ve ogretmenlerini dinlemiyordu. Ama zaten bir sure sonea okula gidemeyecekti. Once babasini tuberkulozdan kaybetti ve sonradan da kendisi agir bir ciger hastaligi gecirdi. Doktor tavsiyesiyle okula bir sure ara verdi. Ama maddi sikintilari yuzinden sonradan tamamen birakmak zorunda kaldi okulunu. Gecimini isci olarak saglamaya basladi. O siralar okudugu kitaplar antisemitizm de bulundurdugu icin basladi o irkcilik ve Yahudi dusmanligi. (Egitimsiz bir beyne ilk ne yuklersen hep o sekilde gider. Hitler da yarim yamalak okul hayatindan sonra kitap okumaya yalnis kitaptan baslayinca izledigi akim hep ayni kaldi ge o hep seytan oldu.) O siralar Yahudi lerin hep abartiya kactigini ve bu sayede alman halkindan daha basarili olduklarini dusunmeye basladi. Bu yaptigi sacma sapan kompleksle de anti-semitist olmaya karar verdi.
Daha sonra annesini kaybetti. Annesine cok duskundu Adolf. Bu yuzden annsini kaybetmek ona buyuk bir travma yasatti ve akli dengesinde sorunlar olusmasina neden oldu. (kim duskun degildir ki?ama belli ki onunki biraz fazlaymis ki kafayi siyirmis. )

Sonralarini biliyorsunuz iste..kendine cahillerden olusan bir ordu yaratti,iktidara gecti,cahillere alman vatandaslarinin alman kanindan olmasi gerektigini soyledi,cahiller bunu yuttu ve sonunda pis naziler ortaya cikti. Kristal gece olayi da onlarin bir eseriydi. Eger zaman bir tuval uzerinde ciziliyor olsaydi krisral geceden baslayip hitler in dogrudu gune olan tum firca izlerini silerdim o tuvalden,hatta yirtardim bicakla!

Kristal gece de tam olarak ne oldu peki? Seytan kompleksi masumlara ne yaptirdi?
Almanya da sessiz sakin bir gece vardi once 9 kasimda. Museviler,almanlar ve diger irktan insanlar sessiz sakin bir sekilde ya evlerinde oturuyor ya da uyuyordu. Sonra birden sirenler duyulmaya basladi. Sonra da kirilan cam sesleri,sonra da cigliklar,sonra da vahsetin sesi!
Herkes camlarindan neler oluyor diye bakmaya basladi.
Sinagoglar,Yahudi dukkanlari,isletmeleri,okullari,hastaneleri yakiliyor veya camlari kiriliyordu. Mezarliklar tahrip ediliyordu. Icinde insan olsun olmasin Yahudilere ait tum evlere barutlar atiliyor, evler atese veriliyordu. Ister evin tam dibinde olsun ister karsi sokaginda polis ve itfaiye hic birsey yapmadan oylece duruyordu. Hitler in adamlarinin bunu yapacaklarini biliyorlardi ve birsey yapmalari yasakti. Sadece izleyip guleceklerdi.

Insanlara ne oldu peki? 91 Yahudi oldu bu gece. Yuzlercesi de agir yaralandi. 30.000 civarinda erkek "Yahudi olma" sucuyla hapse atildi(bunu suc sayan herkesi ben zindana atmak isterdim). Bazi kadinlar da oyle.
Hicbir gunahlari yokken sadece evlerinde biraz uyumak isterken bir gecede tum hayatlarinin tehlikede olduklarini anladilar. Gecler ve cocuklar da artik devlet okullari yerine Yahudi liselerine gideceklerdi. Ayrica gun icinde disariya cikip cikmama saatleri vardi. Zaten kamuya acik alanlara Yahudilerin girmesi yasakti ama bu geceden sonra Soykirim zillerini duymaya basladilar. Bu gece ve ondan sonraki gun( kristal gece olayi 2 gun surdu:( ) onlarin daha dikkatli olmasi ve hayatlarini kurtarmasi gerektigini gosteriyordu. Kompleksli seytan herkesin huzurunu kacirmis ve insanlara zarar vermisti. Hepsi onun sucuydu! Kristal gece adi ise vitrin camlarinin parcalanmasiyla sokaga dokulmesinden kaynaklaniyordu. Her yer cam parcalariyla kaplanmisti. Kristaller hic bu kadar kotu gorunmemisti tarihte gorunmeyecekte! Lanet olsun Hitler! Asla senin gibi bir delinin iktidara cikipta irkci bir politika izlemesine izin vermeyecegiz! Bizim iktidarimizda kardeslik ve baris olmassa olen bir insan olacak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder