4 Aralık 2012 Salı

Yeni bir yila geri sayim

Bir fransiz lisesinde okumanin en buyuk avantaji Hristiyan tatillerinden de yararlanabilmemiz. Her yil Noel ve Paskalya tatilini kutluyoruz. Diger tatiller ogretim yilina denk gelseydi onlari da kutlardik herhalde gerci aklima bu iki bayramdan baska bayram gelmedi su an:D

Bu iki bayram arasindan en cok Noel tatilini kutlamak istemisimdir hep. Nedenini bilmiyorum,belki ne kadar izlersem izleyeyim hic beni sikmayan ve mutluluk hissi veren Amerikan filmleri yuzunden,belki eglenceli sarkilar yuzunden,belki her yerin tum bir yil hic suslenmedigi kadar fazla suslenmesinden ve sokaklarin isiklar ve cam agaclariyla dolmasindan veee tabiiki herkesin dusindugu Noel baba nin ne kadar sevimli ve ton ton olusundan istiyorumdur Noel i kutlamak.

Aslinda yilbasini da ailecek noel e benzer kutlariz. Herkes hediyeleri kendi kendine alir,kimsenin goremeyecegi bir yerde saklar,31 araliktan 1 hafta once agacin altina hediyeleri koyar,kimseyle program yapilmasa da evde tonlarda yemek yapar ve yilbasi gecesi ya evde ailece 4 kisilik parti verir ya disari cikar eglenir sonra eve gelir ya da nadiren bile olsa tatile cikariz.

Yilbasiyla Noel i benzer kutluyorsak aslinda Aralik ayini seviyorum da diyebilirim kisaca. Yilin en renkli ve mutlu ayidir benim icin. (bu mutlulugu okulun en kotu kalpli insani bile bozamaz!)

Size birkac tane yeni yil animdan bahsetmek istiyorum. En guzel yeni yillardan yani.


8 yasindaydim.Yani tam 7 sene onceydi. Yine evde muhtesem tatlilar, citir citir cipsler ve daha bir suru abur cubur ve cerez vardi. Ayrica annem bir suru film almisti. Once cin restiranindankarnimizi doyurmus daha sonra da eve donmus ve sokakta havai fisek patlatmistik. Tum komsular sokaga cikmisti ve her evin kapisi acilmisti. Herkes biribirinin evine girip cikiyordu,kimin evi oldugu onemsizdi. Sonra hediyelerimizi acmistik ve Pembe Panter filmini izlemistik.

11 yasimdayken okulda İngiltere den kitap siparisi verebiliyorduk. Ben de o sene Christmas Fairy Cooking adli bir yemek kitabi siparis etmistim. Tipik bir kiz cocuguydum anlayacaginiz gibi:) Kitaptan 3 tane tarif begenmistim ve ayrica bir tane de sadekurabiye yapacaktim. Annem malzemeleri almisti ve harika tatlilar yaratmistim. Gerci sade kurabiyeyi once tarife yumurta koymadan pisirmistim iki cesit yapmak zorunda kaldim:D sonra dayimlara elimizdeki yiyeceklerle gittik. Ust kattaki komsularini cagirdilar ve harika bir yilbasi gecirdik. Salvador Dali nin resim kitabini kazanmistim yapilan cekiliste. Ayrica komsularinin cocugu saat 8 den 12 ye kadar konusmama yemini etmisti ve gercekten konusmamisti! Sadece yengemle konusuyordu arada cunku ona asikti:))

13 yasimdayken gercekten muhtesem bir yilbasi gecirmistim. Bu aralarindaki en ama en guzeliydi! Once okulda cekilisi kazanmistim,sonra eve gelmis ve aksamki program icin hazirlanmistim. Aksam 3 arkadasim ve aileleriyle bir balikciya gidecektik. Once kulaga cok hos gelmiyordu ama o kadar cok eglenmistik ki... Geri sayim basladiginda herkes restoranin disina cikmisti ve halay cekmeye baslamisti. Kimi taniyip tanimadigin umrunda degildi ama o gece herkes birbirine sarilmisti,biribirini kutlamisti:D saat 2 gibi yine bir arkadasim ve ailesiyle eve gelmis ve partiye burada devam etmistik.

Peki bu sene? Bu sene ne yapacagimiz belli degil aslinda. Ama ben yinede kime ne alabilirim diye dusunmeye basladim. Buraya yazamiycam cunku blogumu takip eden bir babam var;) bunu goruyorsan merhaba babacim:))

Bu yilki kararlarim nedir peki?
Bu yil icin cok onemli kararlar verdim. Umarim uygulayabilirim.

-bu yil kendime bir calisma plani hazirliycam ve ona gore hayatimi duzene sokucam.
-bu yil her acil durum icin bir cozumum olacak. Kendime bir not defteri alicam ve bunu acil durum defteri olarak kullanicam.
-bu yil saglikli beslenmeye calisicam,kendime bir not defteri alicam ve buraya pesketeryanlar icin tum dengeli menuleri yazicam.
-bu yil duzenli egzersiz yapicam ve vucudumu guclu ve saglikli bir hale getiricem.

-bu yil beni uzen durumlarda once kendim bir cozum aramaya calisicam,eger cozum bulamazsam en cok guvendigim kisiye anlaticam sorunumu.

-bu yil blogumu daha da yukseklere tasiyacam. Bunun icin elimden geleni yapicam.

-bu yil kimligimi gizlemek icin daha iyi planlar yapacagim. Bu arada lutfen beni Fifi sanmayi birak Smilecigim:D ben baskasiyim;)

-bu yil gecen seneki yogun tempolu ders programim yuzunden okuyamadigim kitaplarin hepsini okuyacam. Basta: Bir Entellektuelin Kutsal Kitabi olmak uzere Gandhi,Satranc,Araf,İncil,Tevrat, Kuran i-Kerim.

-bu yil asiri sosyal olucam ve zamanimi okuldaki sosyal aktivitelere ve okul disindaki mitinglere,prostestolara,seminerlere,egitimlere kullanicam.


Hepinize mutlu Noeller ve iyi yillar:)))

2 yorum:

  1. çok şanslısın shanti! ben 2012ye girerken büyükannemlerin evinde saat 10da uyumuştum ama bu yıl biz ailecek bir şey yepacağız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de bu sene evde kuyliycaz buyuk ihtimal:) ama 10 da mi?!:D

      Sil