15 Temmuz 2012 Pazar

Kimse Anne ile alay edemez!

Demin inanilmaz dercede sinirlerim bozuldu. Cunku koruyucu melegimle alay edenler ve ona karsi nefret edenler varmis. Evet! Her zaman blogumu okuyanlar koruyucu melegimin Anne frank oldugunu bilir. O benim kahramanim ve ilham perimdir. Ayrica kitabimi yazmamda onun da parmagi var. Yakinda bir kitap yayimlayacagim ve burada duyuracagim.

Neyse biz konumuza donelim. Bu basta bahsettigim terbiyesiz insanlar Anne hakkinda neler yapmis neler..
Facebook ta Anne Frank diye ararsaniz saklambac sampiyonu olarak cikacaktir ismi. Ama bu diger yazacaklarimin yaninda cok normal kalir. Bir korku filmi sitesinde okuduguma gore de birkac terbiyesiz ve duygusuz insanlar Anne Frank in hatira defteri kitabini Anne Frankenstein in Hatira Derfteri olarak sinemaya uyarlamislar!ayrica buradaki Anne Frank, masallardaki Frankenstein in kiz versiyonu resmen! Bu kadar sevimli,akilli,iyi niyetli ve en onemlisi hic bir sucu yokken kendini 2 yil saklamak zorunda kalip daha sonra toplama kampinda aci icinde olen genc bir kizi canavar gibi gostermek hem toplama kampina dusen tum insanlara hem de kizin kendisine saygisizlik. Ayrica bunun disinda internette anne frank diye yazinca anne frank dusmanlari diye bir sayfa cikmasi da hic hos degil. Hadi neyse herkes anne frank i sevmek zorunda degil ama ondan nefret edenler diye bir sayfaya ve onu kotuleyecek yazilar yazmaya gerek var mi sizce?ayni sey film icin de gecerli. Ha bir de twitter da anne frank adina acilan bir hesap var. Orada da anne frank yerine yazan kisinin bazen gercekten saygisiz ve sacma sapan yazdigini goruyorum. Yazilarinda Anne in sevgilisi Peter icin cimri Yahudi demesi,Anne Frank in hatira defterini Deli Yahudi kizin Hatira defteri olarak yazmasi da cok buyuk saygisizlik!
Dedigim gibi en basta yazdigim saklambac sampiyonu bunlarin yaninda normal kaliyor ama o da kotu bir benzetme olmus. Sonucta Anne ve diger saklananlar orada canlari istedikleri icin degil hayatlarini kurtarmak icin saklandilar. Oyle degil mi? Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz? Ha bir de asagida o frankenstein li film afisini gosterdim size. Saygisizlik ve terbiyesizlik demekte haksiz degilmisim degil mi?

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Selamlar,

    Günlüğünü biraz inceledim, senden bir 15 yaş büyük bir ablan olarak sana şunu söyleyebilirim..Evet yaptıkları hoş değil,kınayalaım...Ama böyle şeyleri kafana takarak ya da sinirlenerek sadece kendine zarar verirsin..Hassas bir kızsın gördüğüm, senin yaşlarında iken ben de öyleydim, şimdi geçmişe baktığımda kendimi ne kadar değiştiremeyeceğim şeyler için üzmüşüm diyorum...Boşver onlar öyle düşünmeye devam etsin, sonuçta kimsenin fikrine müdahale edemeyiz, sen kendi doğrunu düşün onlarla mutlu ol, negatifliklere uzak dur uzak ol ki hayatta hep kucaklasın seni ve sana güzel şeylerle karşılık versin...

    YanıtlaSil