26 Temmuz 2012 Perşembe

Tam bir ay oldu!!!:)

Eveeeet simdi bu neyin birinci ayi diye merak edeceksinizdir:) hemen soyleyeyim: bugun vejeteryan beslenme tarzina gecmemin birinci ayi!

Peki bu bir ay icinde ne oldu bir bakalim:

Ilk olarak ailem bu vejeteryanligi hala bilmiyor! Artik gulmeye basladim resmen:) sadece kiz kardesim ve cok guvendigim kisilere soyluyorum bunu ve onlari da tembihliyorum ki kimseye soylemesinler;).

Aile konusunu gecip beslenme ve vucudumdaki degisiklik konusuna donersek anlatacagim o kadar cok sey var ki!

Rafine sekeri cikartmak cok zor geliyor hayatimdan ama olculu yersem sorun olmayacagini fark ettim. Ben sadece balik ve hayvansal gidalardan yiyen pesko vejeteryan grubuna giriyorum.
Bu nedenle cok fazla protein kaybi yasamiyorum. Beslenme planimda hic kural yok. Ama her gun pekmez yemeyi,gun asiri yumurta tuketmeyi ve sik sik ve az az yemeyi aliskanlik haline getirdim artik. Tatli olarak zaten serbetli yiyemiyorum ama mutlaka tatli yiyeceksem dondurma( Roma dondurmacisi var evimize yarim saat mesafede ve cok lezzetli:)),tavuksuz sutlu tatlilar ve cikolata yiyorum. Ama dedigim gibi olculu yemek cok onemli bunlari. Ben dondurma icin kendime iki top sinirlamasi koydum. Sutlu tatlilari da bir porsiyon yersem ana ogunumu azaltiyorum. Ama her zaman bu kadar dikkatli olamiyorum. Arada bir kacamaklar yapip buyuk bir dilim brownie veya 1 paket firinlanmis cips yiyorum:)

Vucudumdaki degisikliklere gelince...

Bazi insanlar genc yasta vejeteryan olmaya cok olumsuz bakiyor. Yok kisa kalirsin,yok kansiz olursun,yok bagisiklik,yok su,yok bu diyerek insani sinir ederler. Aileme soylemememin bir nedeni de bu. Aslinda bu dedikleri sacmaliktan baska birsey degil. Eger dengeli beslenen bir vejeteryan olursan 180 boyunda da olursun,hayatin boyunca hasta da olmazsin,kanli canli da olursun. Bana da oyle oldu.

Oncelikle kendimi cok hafif hissediyorum. Dogdugumdan beri var olan kalcalarim erimeye ve duzlesmeye basladi. Metabolizmam hizlandi ayrica! Bunun nedeni hem bol sebze meyve yemem hem de haftada 5 gun 35 dakika yurumem.

Guzellik acisindan ise saclarim eskisinden daha canli ve tirnaklarim cok kuvvetlendi! Yuzum daha saglikli gorunmete basladi. Eskiden soluk benizli bir kiz olan Shanti bir anda kirmizi dudakli bir kiz oldu:D

Boyum ve kilom olarak bakarsak normal yemegimi yememe ragmen kilo vermeye basladim. Artik 45 kilo bir kizim ben! Boyum ise 164 oldu!!! Cunku dedigim gibi metabolizmam hizlandi.

Simdi soracaksiniz bana: Shanti et yemiyorsun. Et demek kan demektir. Regl donemin ne olacak? Hemen cevabini vereyim size: hic bir sorun yasamadim. Gayet saglikliyim:)

Eger vejeteryan olmayi dusunenleriniz varsa aranizda tavsiye ederim size de. Ama once bir kan tahlili yaptirip kan ve demir oraniniza baktirin ve dusukse bir uzmana nasil yukseltebileceginizi sorun. Cunku bilincsizce bu beslenmeyi uygularsaniz cok ama cok sorun yasarsiniz bu konuda.

Eger vejeteryan olmak istiyorum diye bana yorum yazarsaniz diger yazimda size ornek bir liste verebilirim. Eminim cok begeneceksiniz listeyi:)

4 yorum:

  1. Bence senin yaptigim yontem en iyisi. Veganligi denemisligim var. Tam bir faciaydi. Balik ve sut urunleri birde yumurta yemen bence yeterli. Bu konuda bircok kisiden daha bilinclisin. Benim boyum1.60 kilom 75kg. Azar azar yemeyi ogrenmem lazim..

    YanıtlaSil
  2. Cok kilolu degilsin aslinda skinnycim. Benim bazi tanidiklarim var 1.55 boya 85 kilo. 15 kilo verirsen cok normal ve guzel olursun;) her yediginin yarisini yiyerek kilo verebilirsin. Hem de istedigini yersin:D

    YanıtlaSil
  3. shanti artik diyetlerden bikmis ve umidini kesmis bir olarak dedigini yapmaya calisiyoyrum. Cok ac kalmadan azar azar yiyorum. Birde aralarda filtre kahve iciyorum benim istahimi acayip kesiyor. Dedigin gibi 62-65 araliginda iyi duruyorum ama 50kilo super oluyor beni de tek motive eden sey 50 kilo olmak.

    YanıtlaSil
  4. merhaba ben 164 boyunda 50 kiLoydum 1 ay onecesin kadar annem bana mecburen kilo aldirtdi 54 kiloydum simddi zayifLadim 52 oLdum artik napsam da 50 oLamiyoruuum :( ben kirmizi eti hic sevmem ama onu da mecburen yidiroyLar:( ama tavuga bayiLirim ;) o kadar da besLenmeme dikkat ediyorum her gun spor apiyorum 1 saat bugun yapmadim sadece:( ama o 2 kiLo gitmiyo(((((

    YanıtlaSil