13 Ağustos 2012 Pazartesi

Simdi az karbonhidrat yuksek protein zamani!

Uzun zamandir bloga beslenme konusunda birseyler yazmadim. O yuzden bu ararlar bu yazi boslugunu kapatmak icin hep bu konuya deginmeyi dusunuyorum.

Oncelikle size yaptigim aptalliklardan bahsedecegim. Son iki haftadir beslenmem bir felaket. Bazen hic birsey yemeyip abur cubura saldiriyorum bazense detoks yapcam deyip yemiyorum. Boylece de metabolizmami mahvediyorum. Peki bu beslenme beni nasil etkiledi? Soyle anlatayim size: son birkac gundur geriliyor,uyuyamiyor ve enerjimin dustugunu hissediyorum. Bu beni cok uzuyor ve rahatsiz ediyor. Dun gece bunu iyice dusundum ve yeter! Dedim. Bu ara cok karbonhidrat aliyorsun Shanti,birak kiloyu boyun ne olacak ya metabolizman? Diye sordum kendime. Hakliydim. Cunku bu beslenme benim sagligimi tehdit ediyordu. Proteini bu ara unutmustum(ki bir vejeteryan icin protein altin degerindedir) ve kendimi cok cirkin hissediyorumdur. Normalde tam bir otoburumdur ama onu bile yememeye baslamistim. Sadece abur cubur. Tabii ki iki kilo aldim bu yuzden. Ayrica bacaklarim daha bu yasta selulitlenmeye basliyordu. Evet! Kesinlikle onlem alinmaliydi.

Peki ne yaptim? Evde her gun 35 dakika 2 ser kiloluk dumble larimla egzersiz yapmaya basladim. İlk iki gun yemegim yine ayniydi ama egzersizle idare etmeye calistim. Ucuncu gun kesin kararlar aldim. Sekeri unutmaya calisacaktim. Ekmegi,hamuru kesecek karbonhidrati dogru tuketecektim. Ayrica en az haftanin dort gunu egzersizimi yapacaktim. Ay bugun bozayim pazartesi baslarim gibi haftasonu mazeretlerini unutacaktim.

Bu sabah cok kararli bir sekilde kalktim ve bir bardak su ile basladim kahvaltiya. Daha sonra 3 tane yumurtayla yagsiz omlet ve 4 ince dilim tost kasari(pinarin dikdortgen) yedim. Bu beni oglene kadar tuttu. O sirada dumble egzersizine tekrar basladim. Az sonra aciktim ve bir kase yogurt yedim. Aksam direk yemegime basladim. Yemekte ton balikli peynirli salata tedim koca bir kase. Gunluk karbonhidratimi da 10 tane minik acti fry patatesle aldim. Daha sonra kardesimle ceviz ve kuru kayisi yedik herhalde 10 yarim ceviz ve 6 tane kadar kuru kayisi yemisimdir. Gece tekrar aciktim ve bir minik kutu tam yagli sut ve daha sonra bir kase yogurt yedim yine. Bence bugun cok iyi beslendim. Yarin daha da iyi beslenecegim.

3 yorum:

  1. Bence de cok saglikli beslenmissin sadece kilo vermek iicn degil insanin kendini daha enerjik hissetmesi icin boyle yemesi lazim. Bende yakinda protein diyetine basliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim protein gercekten cok guzel birsey:) ama sadece proteinle beslenme sakin yoksa kalp sorunlari falan baslayabilir;) istersen benim gibi gunde iki dilim ekmek kadar karbonhidrat ve bol lif ve proteinlk beslen. Ben bu aliskanligimi cok sevdim. Sekeri haftada bir iki yiyorum ve inan hic canim istemiyor onun disinda. Bu benim yeni hayat tarzim oldu. Haftada 4-5 gun spor (yarim saat-bir saat),az seker,bol lif,bol protein,az karbonhidrat.

      Sil
  2. Tek proteinle beslenmek doğru değil vet, kararında yemek gerek, yoksa diyet sırasında karonhidrat almayanlar alanlara göre çok daha halsiz oluyorlarmış gün içinde, hayat kaliteleri düşüyormuş...

    YanıtlaSil